Thuis in je lichaam

Workshop Bewust Bewegen

Heb jij last van rugpijn, of nek- en schouderklachten, waar je maar niet van af komt? Bij de huisarts en de fysio geweest, misschien een massage of andere therapie zo nu en dan. En dan gaat het even beter. Maar na een tijdje komen je klachten weer terug. Pijn bij het zitten, pijn bij het bewegen. Je wordt er moe, en moedeloos van. En als het dan zeurt, of het schiet er ineens in, dan weet je niet goed wat je moet doen. Terwijl jij alleen maar van je pijn af wil. Zodat je vrij en licht kan bewegen, gewoon kan doen wat jij het allerliefste doet.

In deze workshop:

  • ontdek je waar je pijnklachten door kunnen ontstaan. Heeft het te maken met spanning, verminderde kracht, de manier waarop je zit, staat en beweegt, of een combinatie hiervan?;
  • krijg je inzicht in wat bij jou nodig is om de juiste balans in je lichaamshouding en manier van bewegen weer terug te vinden;
  • ervaar je wat een bewuste lichaamshouding en bewust bewegen voor jou kan doen. Je beweegt lichter en vrijer.

Als je liever van therapeut naar therapeut hobbelt in de hoop dat iemand anders je klachten oplost, dan is deze workshop niet voor jou. Wil je een blijvende oplossing en ben je bereid je eigen houding en beweegpatroon kritisch te bekijken, en hier zelf mee aan de slag te gaan? Zodat je niet langer afhankelijk bent van anderen, maar zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor je klachten (wat uiteindelijk nog goedkoper is en minder tijd kost ook)? Wacht dan niet te lang en reserveer snel je plek!

Meld je nu aan voor de workshop op 16 december aanstaande in de praktijk in Maarssen

Datum: zaterdag 16 december 2023
Tijd: 11:00 – 12:30
Kosten: € 10 (inclusief hand-outs en koffie en thee)
Adres: Tuinbouwweg 19b, 3602 AT Maarssen
Aanmelden: knop hiernaast, dat is het snelst!
Aanvullende informatie: info@mirellehoogervorst.nl | 06-13440157

Ik ben Mirelle Hoogervorst, yogadocent, fysiotherapeut en moeder van 2 sportieve jongens. Ooit werkte ik op kantoor, maar stilzitten achter een scherm was nooit echt mijn ding. Ik creëerde loopjes naar printers en afdelingen ver weg, en stond graag voor groepen. Buiten werktijd danste ik, en deed aan yoga. In de bijna 20 jaar waarin ik les geef, heb ik heel wat lichamen zien staan, zitten, liggen en bewegen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik door mijn oogwimpers zie wat er anders kan om iemand vrijer en lichter te laten bewegen. Door deze ervaring te combineren met mijn kennis en ervaring als fysiotherapeut geef ik mensen de regie over hun lichaam terug. Spanning loslaten waar dat nodig is, kracht opbouwen waar dat wenselijk is, bewegingen en houdingen bewust maken. Dat is in veruit de meeste gevallen een duurzame oplossing voor je klachten (operaties en dergelijke daargelaten, soms is dat nodig). Oefenen en bewegen dus! Ik help je daar graag bij. Door mijn ruime ervaring als yogadocent lukt het mij altijd om jou uit te leggen wat er aan de hand is en wat er nodig is om van je klachten af te komen. Dat is het halve werk. Als jij snapt waarom je oefeningen moet doen, dan doe je ze ook en op de juiste manier. Ik motiveer je en samen zoeken we naar wat voor jou werkt. Zodat jij vrijer en lichter door het leven beweegt!