Adem- en Ontspanningstherapie

Hoe zou het zijn om je echt relaxed te voelen? Alsof iedere dag vakantie is? Vol zelfvertrouwen en helemaal tevreden. Je voelt je thuis in je lichaam, en vooral, je voelt je lichaam. Als je dit hebt, houden zo! Als je dit niet zo ervaart, je bent niet alleen. Herken je dit? Je voelt je gejaagd en gestresst. Je hebt het gevoel dat je altijd “aan” blijft staan. Echt diep ontspannen is lastig. Diep doorademen is moeilijk en je hebt het gevoel over een drempel heen te moeten ademen. Of je hebt allerlei “vage” klachten waarvoor geen verklaring is gevonden, zoals een opgeblazen buik of koude handen en voeten. Het zal wel met stress te maken hebben of je bent chronisch aan het hyperventileren, dat zijn de verklaringen die je te horen hebt gekregen. Daar hoef je niet mee rond te blijven lopen. Adem- en Ontspanningstherapie kan je hierbij helpen.

Hoe werkt dat dan? Eigenlijk heel simpel. Wat er in je hoofd gebeurt werkt door in je lijf, maar het werkt ook andersom. En de adem zit daar als verbindende factor tussen. Als er stress is in je hoofd, dan past je adem zich daarop aan. Je gaat oppervlakkiger en soms ook sneller ademen. Handig als je in actie moet komen om je te verweren tegen een tijger bijvoorbeeld. Maar als je daar 24/7 mee doorgaat, dan is dat heel vermoeiend. Je zet jezelf onder voortdurende stress. Ook als je voortdurend met een gespannen rug of schouders rondloopt geef je jezelf het signaal dat er gevaar is. Permanent. En voortdurende stress is heel ongezond, je loopt een vergroot risico op allerlei chronische ziektes en leeft korter.

Maar ik doe aan yoga, of ik ontspan tijdens het hardlopen. Dat kan waar zijn, maar als je allerlei klachten blijft houden dan is het toch de moeite waard om te onderzoeken wat gebeurt als je een laagje dieper in ontspanning gaat. Of onderzoekt hoe het is om wat lichter, ruimer en vrijer te ademen. Wel met een belangrijke voorwaarde. Als er echt acute stress is in je leven, dan moet dat eerst worden opgelost. Anders is het dweilen met de kraan open. Je kinderen uit een brandend huis willen redden, dat adem je niet weg. Maar als er geen duidelijke oorzaak voor stress is, maar je lichaam en manier van ademen doen alsof dat wel zo is, dan help ik je graag.

Ik heb een jarenlange ervaring met werken met adem en ontspanning. Samen onderzoeken we je klachten en als ik in het onderzoek iets tegenkom dat de behandeling beperkt dan bespreken we dat. Ik ben graag eerlijk en duidelijk. In overleg bepalen wat jij wilt bereiken en met welke stappen we daar naartoe gaan. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt van jouw situatie af, maar doorgaans zijn 6 behandelingen van 1 uur voldoende om vooraf gestelde doelen te bereiken. In de praktijk gebeurt het echter regelmatig dat als iemand ontdekt wat er allemaal mogelijk is met adem en ontspanning, we een nieuw doel vaststellen en nog even doorgaan.

pakket intake en 5 behandelingen €410

losse behandelingen €75 per uur, eerste keer intake €55 behandeling €55

Wil jij je weer fit en vol energie voelen?
Een blijvende oplossing voor de signalen die jouw lichaam je geeft?

Persoonlijke fysiotherapie Maarssen

Hierbij kan ik je helpen. Ik vind het superleuk om puzzels op te lossen en samen pakken we ook jouw probleem aan. We spreken af wat jij wil en kan bereiken en stellen samen een behandelplan op. Zo’n plan is maatwerk, maar altijd zal ik hierbij aangeven wat jij zelf thuis kan doen. Ik help je ook om inzicht te krijgen in het ontstaan van je klachten zodat je ze in de toekomst kan voorkomen. Of in ieder geval weet wat je kan doen als dat nodig is. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het liefst zie ik je na de behandeling niet meer terug in de behandelkamer. Dat jij jouw klachten begrijpt en ze voor kan zijn is voor mij het grootste compliment.

Ik ben gespecialiseerd in hyperventilatie en andere ademklachten, en andere klachten die zijn ontstaan door verkeerde gewoontes zoals regelmatig terugkerende rugpijn, nekpijn, schouderpijn. Klachten die ook binnen psychosomatische fysiotherapie worden gezien, en die ik vanuit yoga met een holistische visie benader. Ontspanningstherapie, ademtherapie en yogaoefeningen zet ik regelmatig in bij de behandeling. Maar jou bewegen naar een levensstijl die jou helpt vind ik het allerleukst om te doen.

Reviews

“De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.”

Ik vind dat je die lessen erg prettig geeft, je vertelt graag over de (spirituele, fysieke) achtergrond van de yoga, maar op een nuchtere manier. De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.

Jonna

“Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.”

Ik vind je les heel fijn. Ik vind het ritme van de les heel fijn. Ik vind je stem heel prettig en helend. Ik kijk er echt naar uit om je stem te horen! 🙂 Wat ik ook heel fijn vind, is de voorspelbaarheid van de woorden die je gebruikt.

Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.

Lara

“Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.”

Van yoga word ik blij. Mijn lijf en geest voelen zich beter door yoga. Yoga geeft mij energie, kracht en ontspanning tegelijk. Het zorgt voor balans. De les is een rustpunt in mijn week.

Jouw lessen vind ik fijn door de opbouw, de structuur, waardoor alles aanbod komt. Ik vind het fijn dat ik na bijna 10 jaar bij jou nog steeds mezelf soms in een houding tegenkom waarin ik nog niet eerder ben geweest. Je hebt een fijne, rustige stem, zonder dat het sloom of traag wordt. Er klinkt ook wat vrolijkheid in door. Je kan merken dat je veel kennis hebt en beantwoord altijd alle vragen heel nadenkend en volledig. Ik vind het heel prettig dat er in de les geen prestatiedruk is. Als je been niet verder wil, dan geeft dat niet. En als je een houding net iets anders doet, dan is dat ook niet erg. En je geeft soms ook alternatieven. Ondertussen kun je wel je grenzen verkennen en verleggen en geef je genoeg aanwijzingen om het “goed” te doen. Dat is goed in evenwicht.

Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.

Oh ja, ook de thee na afloop vind ik een pluspunt!

Carolien

“De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. “

Ik ben, jaren geleden, begonnen met yoga omdat ik beter wilde ontspannen. Gaandeweg ontdekte ik dat het meer is dan alleen ontspannen: ik word me bewust van spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Yoga helpt me om soepel te blijven en, nu ik ouder word, helpt yoga ook om beter mijn evenwicht te kunnen bewaren. Een fysiotherapeut merkte onlangs op dat ik ‘lichaamsbewustzijn’ heb. Daarmee bedoelde ze dat ik voel hoe ik spieren kan aanspannen en loslaten. Dat heb ik op yoga geleerd. Maar het gaat verder: ik leer ook om als een oefening zwaar is of pijn doet, met mijn aandacht daar naartoe te gaan, en dan merk ik dat het zachter wordt. Dat is een manier van omgaan met pijn die ook helpt bij andere pijnlijke dingen in het leven.
De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. Alles mag er zijn, en dat helpt mij ook weer om met een meer accepterende houding (jouw woord daarvoor is: tevredenheid) in het leven te staan. Zo heeft yoga niet alleen een fysieke, maar ook een mentale uitwerking.
Ik vind de video’s heel fijn. Ik neem deel aan de rustige lessen, een video van een meer uitdagende les geeft me de mogelijkheid meer uitdagende oefeningen uit te proberen, maar ik kan ze ook laten als ik ze te zwaar vind.
Op dit moment is het doen van yoga een voorwaarde om de toenemende stijfheid in mijn rug te kunnen hanteren. Dus ik ga graag nog even door!

Marieke

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je maakt een afspraak door mij te bellen, te whatsappen of te mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Afhankelijk van je vraag of klacht werk ik met consulten van een half uur of een uur. Voor de intake ruim ik wat meer tijd voor je in. Hiervoor hanger ik de volgende tarieven:

  • Intake € 30
  • Behandeling 1/2 uur € 35
  • Behandeling 1 uur € 70

De eerste afspraak is altijd een intake gecombineerd met een behandeling van 1/2 of een heel uur.

Fysiotherapie via de verzekering

Je betaalt een behandeling rechtstreeks aan mij via pinbetaling. Ik stuur je de factuur via e-mail, deze kun je declareren bij je verzekeraar.

Bij een aanvullende verzekering krijg je ongeveer 50-80% terug. Ook kan het zijn dat je een verwijzing nodig hebt. Wil je hier mee informatie over dan kun je contact opnemen met je verzekering.

Aangesloten bij