hardlopen tegen stress

Fitter lijf, fitter brein

Hardlopen tegen stress

✔ gedurende 12 weken trainen in een groep en support om dit ook thuis te doen, samen sporten is gezellig en houdt de motivatie hoog

ontspannen bewegen maakt gelukkig en een goede manier om stressklachten te verminderen, dat is wetenschappelijk bewezen

voor hardlopen heb je weinig nodig, je kan het overal en altijd doen en je bent nog lekker buiten ook

Bewegen tegen stress, hoe zit dat?

Bewegen maakt gelukkig. Dat klinkt simpel, maar het is ook wetenschappelijk aangetoond. Als je op de juiste manier beweegt dan maakt het brein bepaalde stofjes aan die je blij maken. Het stressgevoel in het hoofd en de spanning in het lijf nemen af. Bovendien, als je regelmatig beweegt dan verbetert je conditie en word je sterker. Daardoor voel je je weerbaarder. Het is wel belangrijk dat je plezier in het bewegen hebt en dat je de mate van inspanning goed doseert, anders verhoog je je stressniveau weer.
Wil je meer achtergrondinformatie? Lees dan bijvoorbeeld het boek “Runningtherapie” dat Bram Bakker en Simon van Woerkom schreven.

Word fysiek en mentaal sterker

Wij hebben een groepstraining van 12 weken samengesteld op basis van de principes van runningtherapie. Deze training is voor jou als je:

✔ je conditie wil verbeteren en sterker wil worden

meer rust in je hoofd wil en wel wat handvatten kan gebruiken om dat zo te houden

 een paar hardloopschoenen hebt, of bereid bent om deze aan te schaffen

Na aanmelding nemen we contact met je op om af te stemmen of ons programma bij jou past.

hardloopschoenen

Wat zit er in het programma?

12 weken hardlopen tegen stress

12 weken lang word je begeleid door een topteam van 3 inspirerende vrouwen. Esther, een psychologe die jou echt wil begrijpen en met jou op zoek wil naar de oorsprong van je klachten. Mirelle, fysiotherapeut en yogadocent die jou het vertrouwen in je lichaam teruggeeft. En Noortje, een enthousiaste hardlooptrainster die je blijft motiveren om door te gaan.

In het programma krijg je:

  • een startbijeenkomst waarin je kennismaakt met ons en het programma, je gaat naar huis met alles wat je nodig hebt voor de eerste training;
  • 8 hardlooptrainingen van 1,5 uur, iedere training is gericht op een specifiek aandachtsgebied (b.v. adem, voetlanding) en begint en eindigt met aandacht voor lichaamsbewustzijn;
  • bezoek aan een sportschool waarin we je leren wat je kan doen om het hardlopen te ondersteunen;
  • afsluitende bijeenkomst met een feestelijk tintje waarbij we je alles meegeven om zelfstandig door te gaan;
  • 1 persoonlijke sessie met Esther en 1 persoonlijke sessie met Mirelle om het programma nog meer voor jouw unieke situatie te laten slagen.

We vertrekken steeds vanuit het Natuur en Gezondheidcentrum aan de Tuinbouwweg in Maarssen. Van daaruit lopen we de polder in of naar de Maarsseveense Plassen. De groep bestaat uit 6 tot 8 deelnemers.

Noortje is een ervaren hardlooptrainster. Actief binnen Haddekik, een hardloopgroep in Maarssen en zelf een overtuigd loopster. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van (beginners) hardloopclinics en weet als geen ander jou te motiveren om te blijven lopen. In deze cursus geeft ze met veel humor en passie de trainingen en moedigt ze je aan om ook tussen de trainingen in beweging te blijven.

Esther is psychologe, EFT therapeut en ervaren runningtherapeute. In deze cursus helpt ze jou om stress te herkennen en daarmee om te gaan. Daarbij zal ze zich richten op beter slapen, rust ervaren in je hoofd, minder somber of angstig zijn en je dus helpen bij je lekkerder in je vel voelen. Samen met Jimmy, therapiehond in opleiding, loopt ze graag afstanden tot 20 kilometer.

Mirelle is een gepassioneerde yogadocent, fysiotherapeut en ademtherapeut. In haar vrije tijd loopt ze twee keer per week een rondje van 5 kilometer, om fit te blijven en omdat rennen haar een vrij gevoel geeft. Geef het lichaam wat het nodig heeft, beweeg! Daar word je gezonder en gelukkiger van. In deze intensieve cursus helpt ze jou om blessures te voorkomen door op een verstandige manier te trainen en leert ze jou hoe ademoefeningen jou kunnen helpen.

Esther en Mirelle hebben allebei een praktijk in het NGC Maarssen. En Noortje woont daar vlakbij. NGC is hét gezondheidscentrum dat verschillende vormen van complementaire zorg samenbrengt en werkt aan positieve gezondheid. Ze delen een passie voor lopen en samen bieden ze jou een intensief en totaal programma. Een fitter lijf en een fitter brein. NGC Maarssen ligt aan de Tuinbouwweg, grenzend aan de Maarsseveense plassen en vlakbij de molens en de polders. Vanuit het centrum liggen mooie hardlooproutes binnen handbereik.

12 wekenprogramma Hardlopen tegen stress
Start: vrijdag 27 september
Tijd: 16:00 – 17:30
Kosten: € 295
Adres: Tuinbouwweg 19b, 3602 AT Maarssen
Aanmelden: knop hiernaast, dat is het snelst!
Aanvullende informatie: info@mirellehoogervorst.nl | 06-13440157

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je maakt een afspraak via de button hieronder. Je mag me ook bellen, whatsappen of mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Afhankelijk van je vraag of klacht werk ik met consulten van een half uur of een uur. Voor de intake ruim ik wat meer tijd voor je in. Hiervoor hanger ik de volgende tarieven:

  • Intake € 37,50
  • Behandeling 1/2 uur € 37,50
  • Behandeling 1 uur € 75

De eerste afspraak is altijd een intake gecombineerd met een behandeling van 1/2 of een heel uur.

Fysiotherapie is vrijgesteld van btw.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de behandeling rechtstreeks aan mij betaald. Ik stuur je hiervoor een factuur via e-mail. Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en de zorgvraag die je hebt kun je deze bij je verzekeraar declareren.

Bij een aanvullende verzekering krijg je doorgaans ongeveer 50-80% terug. Ook kan het zijn dat je een verwijzing nodig hebt. Wil je hier mee informatie over dan kun je contact opnemen met je verzekering.

Aangesloten bij