Wil jij je weer bewegen zonder pijn?

Lichaamsbewuste fysiotherapie in Maarssen

Heb je lichamelijke klachten die wel eens te maken zouden kunnen hebben met hoe je zit, staat of beweegt? Met je lichaamshouding dus? Of worstel jij met klachten die steeds weer terugkomen, zoals rug-, nek of schouderpijn? Of blessures die over lijken te gaan als je rust neemt, maar weer terugkomen als je weer actief wordt? Misschien hebben je klachten te maken met stress en spanning, of juist niet. Dit zijn allemaal klachten waar je makkelijk zelf iets aan kan doen als je je bewust bent van hoe je lichaam in elkaar zit en wat er nodig is om op een goede manier te herstellen. Wat je nodig hebt is iemand die jou daarbij helpt.

Lichaamsbewustzijn, hoe gaat dat helpen?

Dieren weten vaak heel goed wat er nodig is om te herstellen. Rust nemen als dat nodig is, bewegen als dat nodig is. Ook als er echt iets kapot is, zoals bij een breuk bijvoorbeeld. Mensen zijn dit gevoel vaak in meer of mindere mate kwijtgeraakt. Een belangrijke reden hiervoor is dat we de neiging hebben om veel met ons hoofd te hoofd te doen en daarop te vertrouwen. Er is niets mis met logisch nadenken, maar voelen wat er in je lichaam gebeurt geeft óók een schat aan informatie. Dan voel je vanzelf aan dat je al een tijdje met opgetrokken schouders achter je toetsenbord zit bijvoorbeeld. Dat die extra klus aannemen wel interessant is, maar dat je ook beweging nodig hebt om je fit te blijven voelen. Of dat met de rugpijn die je nu hebt het beter is om die hele lange wandeltocht even voorbij te laten gaan, maar een klein blokje om je wel goed doet. Een groter lichaamsbewustzijn helpt sowieso bij het herkennen en afbouwen van spanning, en ook dat helpt weer bij herstel.

Wat is lichaamsbewuste fysiotherapie?

Ik kan je helpen om jouw pijnklachten te managen. Een patiënt zei “jij geeft mij geen vis, maar leert mij vissen”. Na onderzoek van jouw klachten en alles wat daarbij een rol kan spelen bespreken wat er nodig is zodat jouw lichaam zich weer kan herstellen. Er zijn nou eenmaal vaste principes waarin weefsels herstellen. Samen maken we een plan dat bij jouw situatie past. Wat is reëel, wat kan je zelf en wat kan ik daarin voor jou doen. In die volgorde. Oefentherapie en het leren doseren zijn de belangrijkste onderdelen van mijn behandeling. Daarmee vergroot je je lichaamsbewustzijn. En kan je klachten in de toekomst makkelijker managen of nog beter, voorkomen. Het gebeurt regelmatig dat iemand van de oorspronkelijke klacht af is, maar gaandeweg meer waarde ontdekt in het ontwikkelen van een groter lichaamsbewustzijn. Zo kan het gebeuren dat we beginnen met schouderpijn en doorgaan met spanning en ontspanning.

Reviews

“Mirelle heeft me geholpen weer controle terug te krijgen over mijn ademhaling.”

Ik loop al jaren rond met een benauwdheid rond mijn borst/ hartstreek en wist eigenlijk niet meer waar ik het zoeken moest. Ik kende Mirelle al van haar prettige yogalessen bij Yoga aan de Vecht, maar daar was ik al jaren niet geweest. Ik kwam opnieuw met haar in aanraking na haar workshop ‘Natuurlijk en bewust ademen’. Na deze workshop heb ik ervoor gekozen met haar een persoonlijk traject aan te gaan, wat ik momenteel nog steeds bij haar doe, en waar ik ontzettend blij mee ben! Mirelle heeft me geholpen weer controle terug te krijgen over mijn ademhaling. Dat doet ze op een ongelofelijk aandachtige & begripvolle manier. Haar expertise is heel breed en ik kan daarom ook met ál mijn vragen bij haar terecht: niet alleen over ademhaling, maar ook over vragen m.b.t. yoga & meditatie, beweging & vragen m.b.t. fysiotherapie. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de afgelopen maanden enorme vooruitgang heb geboekt. Heel erg bedankt, Mirelle.

Jana

“Binnen twee maanden waren mijn klachten genormaliseerd en is mijn ademhaling meer ontspannen en ervaar ik meer rust.”

Mijn doel was om meer ontspannen te ademen. Mirelle heeft mij geholpen met het observeren van de adem, en oefeningen aan te dragen voor een juiste houding van rug en schouders. Binnen twee maanden waren mijn klachten genormaliseerd en is mijn ademhaling meer ontspannen en ervaar ik meer rust. Daarnaast heeft Mirelle brede ervaring op het gebied van fysiotherapie, adem en yoga, waaruit ze kan putten en ze is bovenal een erg prettig persoon en duidelijk in haar communicatie.

Marloes

Kan ik wat voor jou doen?

Als je je afvraagt of ik iets voor jou kan doen, of als je andere vragen hebt, dan is een gratis adviesgesprek van 15 minuten iets voor jou. Via de knop hieronder kan je dit gesprek direct plannen. Als je het gesprek telefonisch of via Zoom wil voeren dan zet je dit er als opmerking bij.

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je maakt een afspraak via de button hieronder. Je mag me ook bellen, whatsappen of mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Afhankelijk van je vraag of klacht werk ik met consulten van een half uur of een uur. Voor de intake ruim ik wat meer tijd voor je in. Hiervoor hanger ik de volgende tarieven:

  • Intake € 37,50
  • Behandeling 1/2 uur € 37,50
  • Behandeling 1 uur € 75

De eerste afspraak is altijd een intake gecombineerd met een behandeling van 1/2 of een heel uur.

Fysiotherapie is vrijgesteld van btw.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de behandeling rechtstreeks aan mij betaald. Ik stuur je hiervoor een factuur via e-mail. Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en de zorgvraag die je hebt kun je deze bij je verzekeraar declareren.

Bij een aanvullende verzekering krijg je doorgaans ongeveer 50-80% terug. Ook kan het zijn dat je een verwijzing nodig hebt. Wil je hier mee informatie over dan kun je contact opnemen met je verzekering.

Aangesloten bij