Workshop Natuurlijke Lichaamshouding

Een goede lichaamshouding is heel belangrijk voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Een ingezakte of of scheve houding belast je spieren en botten, en kan leiden tot bijvoorbeeld rug-, nek- of schouderpijn. Een slechte houding kan er ook voor zorgen dat je er minder zelfverzekerd uitziet en verlaagt je energieniveau. In een goede lichaamshouding kan je makkelijk ademen, en daar profiteren ook je spijsvertering en je hartfunctie van. Je staat letterlijk lichter in het leven.

Maar wat is een natuurlijke, goede lichaamshouding dan? En misschien wel nog belangrijker; hou houd je die houding vast? Binnenkort geef ik hier een workshop over. In deze workshop:

  • ontdek je hoe pijnklachten door een ongunstige lichaamshouding kunnen ontstaan. Heeft het te maken met spanning, verminderde kracht, de manier waarop je zit, staat en beweegt, of een combinatie hiervan?;
  • ervaar je wat een lichaamshouding doet met gevoelens als zelfvertrouwen, onzekerheid en somberheid;
  • krijg je inzicht in wat bij jou nodig is om de juiste balans in je lichaamshouding en manier van bewegen weer terug te vinden;
  • ervaar je wat een natuurlijke lichaamshouding en bewust bewegen voor jou kan doen. Je voelt je lichter en vrijer.

Je gaat boordevol inspiratie en tips naar huis. Met een beetje geluk is dit genoeg om van je rug-, nek- of schouderpijn af te komen, of voorkom je hiermee dat je klachten krijgt. In ieder geval heb je ervaren dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken in hoe je je voelt,  hoe je ademt en hoe je jezelf laat zien.

In deze workshop gaan we interactief aan de slag, dus veel zelf uitproberen en oefenen. Er doen maximaal 10 personen mee, en we hebben 2,5 uur de tijd. Dit betekent dat ik genoeg tijd heb om aan iedereen persoonlijk besteden. Wil je meedoen? Geef je op via de knop hiernaast.

Meld je nu aan voor de workshop op 11 mei aanstaande in het Natuur en Gezondheidscentrum in Maarssen.

Datum: zaterdag 5 oktober 2024
Tijd: 10:00 – 12:30
Kosten: € 29
Adres: Tuinbouwweg 19b, 3602 AT Maarssen
Aanmelden: knop hiernaast, dat is het snelst!
Aanvullende informatie: info@mirellehoogervorst.nl | 06-13440157

Ik ben Mirelle Hoogervorst, yogadocent, fysiotherapeut en moeder van 2 sportieve jongens. Ooit werkte ik op kantoor, maar stilzitten achter een scherm was nooit echt mijn ding. Ik creëerde loopjes naar printers en afdelingen ver weg, en stond graag voor groepen. Buiten werktijd danste ik, en deed aan yoga. In de bijna 20 jaar waarin ik les geef, heb ik heel wat lichamen zien staan, zitten, liggen en bewegen. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik door mijn oogwimpers zie wat er anders kan om iemand vrijer en lichter te laten bewegen. Door deze ervaring te combineren met mijn kennis en ervaring als fysiotherapeut geef ik mensen de regie over hun lichaam terug. Spanning loslaten waar dat nodig is, kracht opbouwen waar dat wenselijk is, bewegingen en houdingen bewust maken. Dat is in veruit de meeste gevallen een duurzame oplossing voor je klachten (operaties en dergelijke daargelaten, soms is dat nodig). Oefenen en bewegen dus! Ik help je daar graag bij. Door mijn ruime ervaring als yogadocent lukt het mij altijd om jou uit te leggen wat er aan de hand is en wat er nodig is om van je klachten af te komen. Dat is het halve werk. Als jij snapt waarom je oefeningen moet doen, dan doe je ze ook en op de juiste manier. Ik motiveer je en samen zoeken we naar wat voor jou werkt. Zodat jij vrijer en lichter door het leven beweegt!