Wil jij je weer vrij kunnen ademen?

Ademtherapie in Maarssen

Heb je het gevoel dat je “over een drempel” moet ademen, bijvoorbeeld bij de keel of in de borst? Merk je dat je vaak hoog of gejaagd ademt? Heb je het gevoel dat je niet goed door kan ademen, of “achter adem” te zijn? Herken het gevoel van een band om de borst? Ben je vaak buiten adem als je praat of beweegt? Moet je veel zuchten of geeuwen, of voel je deze behoefte maar lukt het niet? Ben je veel moe zonder dat daar een reden voor is? Herken je duizeligheid of een gespannen gevoel? Dit zijn allemaal dingen die te maken kunnen hebben met disfunctioneel ademen. Je ademt dan op een manier die niet past bij wat je op dat moment aan het doen bent. Als je dit over een langere periode doet dan ontstaat een disfunctioneel adempatroon waarvan je vervelende en langdurige klachten kan krijgen.

Disfunctioneel ademen, wat is dat?

Ademen gaat vanzelf, gelukkig maar! Anders zou je bij iedere ademteug moeten bedenken wat je aan het doen bent. Je lichaam regelt het ademen in op de activiteiten die je op dat moment onderneemt. Als de spieren meer zuurstof vragen dan ga je sneller en dieper ademen. Dat kan je goed merken als je intensief gaat bewegen. Maar ook als er misschien actie ondernomen moet worden, dan bereid je lichaam zich alvast voor door sneller en dieper te ademen, voor het geval dat. Je adempatroon reageert op stress. Als stress lang aanhoudt dan gaat de adem hierin mee. En dan kan het zijn dat je meer ademt dan nodig is. Je ademt dan te snel of te diep of allebei waardoor je teveel koolzuur verliest. Dit is hyperventilatie en kan bijvoorbeeld duizeligheid, tintelingen, ademnood en hartkloppingen kan veroorzaken. Bij een plotselinge aanval spreken we van een acute vorm. Er bestaat ook een chronische vorm waarbij je vrijwel constant op deze manier ademt en de klachten zich geleidelijk opbouwen. Hyperventilatie is een vorm van disfunctioneel ademen. de manier waarop je ademt past niet bij de activiteit die je op dat moment onderneemt.
Er zijn ook andere vormen van disfunctioneel ademen. Sommige mensen ademen wel normaal als ze rustig zitten of rustig bewegen, maar ademen niet goed door als er intensiever bewogen wordt. Of als ze gaan praten. En komen dan in ademnood. Ook dit zijn vormen van disfunctioneel ademen.

Wat is ademtherapie?

Ik kan je helpen om weer vrijer te ademen. Disfunctioneel ademen, of dat nu hyperventilatie of een andere vorm is, is doorgaans heel goed te behandelen. In de praktijk oefenen we met ademen, met voelen, met spanning herkennen en loslaten. We zoeken samen naar een ingang die voor jou goed werkt en waar je thuis zelfstandig mee aan de slag gaat. Soms is dat ademen zelf, maar het kan zijn dat bijvoorbeeld bewegen voor jou beter werkt. Als we een ingang gevonden hebben en het thuis oefenen goed lukt, dan heb je mij minder nodig. Meestal weten we na een paar behandelingen of we op de goede weg zitten, of ben jij al waar je wezen wilt. Als we jouw doelen hebben bereikt maar je wil nog verder met ademen dan kan dat natuurlijk. Het gebeurt regelmatig dat iemand van de klachten af is waarmee iemand binnen kwam, maar verder wil met ademtherapie omdat iemand geen idee had wat er allemaal mogelijk is. Zo kan ademtherapie een belangrijk onderdeel worden van persoonlijke groei.

Reviews

“Mirelle heeft me geholpen weer controle terug te krijgen over mijn ademhaling.”

Ik loop al jaren rond met een benauwdheid rond mijn borst/ hartstreek en wist eigenlijk niet meer waar ik het zoeken moest. Ik kende Mirelle al van haar prettige yogalessen bij Yoga aan de Vecht, maar daar was ik al jaren niet geweest. Ik kwam opnieuw met haar in aanraking na haar workshop ‘Natuurlijk en bewust ademen’. Na deze workshop heb ik ervoor gekozen met haar een persoonlijk traject aan te gaan, wat ik momenteel nog steeds bij haar doe, en waar ik ontzettend blij mee ben! Mirelle heeft me geholpen weer controle terug te krijgen over mijn ademhaling. Dat doet ze op een ongelofelijk aandachtige & begripvolle manier. Haar expertise is heel breed en ik kan daarom ook met ál mijn vragen bij haar terecht: niet alleen over ademhaling, maar ook over vragen m.b.t. yoga & meditatie, beweging & vragen m.b.t. fysiotherapie. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de afgelopen maanden enorme vooruitgang heb geboekt. Heel erg bedankt, Mirelle.

Jana

“Binnen twee maanden waren mijn klachten genormaliseerd en is mijn ademhaling meer ontspannen en ervaar ik meer rust.”

Mijn doel was om meer ontspannen te ademen. Mirelle heeft mij geholpen met het observeren van de adem, en oefeningen aan te dragen voor een juiste houding van rug en schouders. Binnen twee maanden waren mijn klachten genormaliseerd en is mijn ademhaling meer ontspannen en ervaar ik meer rust. Daarnaast heeft Mirelle brede ervaring op het gebied van fysiotherapie, adem en yoga, waaruit ze kan putten en ze is bovenal een erg prettig persoon en duidelijk in haar communicatie.

Marloes

Kan ik wat voor jou doen?

Als je je afvraagt of jouw klachten met ademtherapie verholpen kunnen worden. Of ik iets voor jou kan doen. Of als je andere vragen hebt. Dan is een gratis adviesgesprek van 15 minuten iets voor jou. Via de knop hieronder kan je dit gesprek direct plannen. Als je het gesprek telefonisch of via Zoom wil voeren dan zet je dit er als opmerking bij.

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je maakt een afspraak via de button hieronder. Je mag me ook bellen, whatsappen of mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Afhankelijk van je vraag of klacht werk ik met consulten van een half uur of een uur. Voor de intake ruim ik wat meer tijd voor je in. Hiervoor hanger ik de volgende tarieven:

  • Intake € 37,50
  • Behandeling 1/2 uur € 37,50
  • Behandeling 1 uur € 75

De eerste afspraak is altijd een intake gecombineerd met een behandeling van 1/2 of een heel uur.

Fysiotherapie is vrijgesteld van btw.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de behandeling rechtstreeks aan mij betaald. Ik stuur je hiervoor een factuur via e-mail. Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en de zorgvraag die je hebt kun je deze bij je verzekeraar declareren.

Bij een aanvullende verzekering krijg je doorgaans ongeveer 50-80% terug. Ook kan het zijn dat je een verwijzing nodig hebt. Wil je hier mee informatie over dan kun je contact opnemen met je verzekering.

Aangesloten bij