Wil jij je weer fit en vol energie voelen?

Persoonlijke fysiotherapie in Maarssen

Heb je lichamelijke klachten die wel eens te maken zouden kunnen hebben met hoe je zit, staat of beweegt? Of die te maken hebben spanning en stress? Of zit je zoveel in je hoofd dat je de rest van je lichaam niet goed kan voelen? Of zouden klachten te maken kunnen hebben met hoe je ademt?

Als je al wat langer klachten hebt dan herken je jezelf waarschijnlijk niet in één ding, maar heb je meerdere klachten tegelijk. En spanning én lage rugpijn bijvoorbeeld. Of je ademt hoog en hebt last van schouders. Dan kan het best lastig zijn om oorzaak en gevolg van elkaar te onderscheiden. Toch is dat nodig om een structurele oplossing voor je probleem te vinden.

Wil jij je weer fit en vol energie voelen?
Een blijvende oplossing voor de signalen die jouw lichaam je geeft?

Persoonlijke fysiotherapie Maarssen

Hierbij kan ik je helpen. Ik vind het superleuk om puzzels op te lossen en samen pakken we ook jouw probleem aan. We spreken af wat jij wil en kan bereiken en stellen samen een behandelplan op. Zo’n plan is maatwerk, maar altijd zal ik hierbij aangeven wat jij zelf thuis kan doen. Ik help je ook om inzicht te krijgen in het ontstaan van je klachten zodat je ze in de toekomst kan voorkomen. Of in ieder geval weet wat je kan doen als dat nodig is. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het liefst zie ik je na de behandeling niet meer terug in de behandelkamer. Dat jij jouw klachten begrijpt en ze voor kan zijn is voor mij het grootste compliment.

Ik ben gespecialiseerd in hyperventilatie en andere ademklachten, en andere klachten die zijn ontstaan door verkeerde gewoontes zoals regelmatig terugkerende rugpijn, nekpijn, schouderpijn. Klachten die ook binnen psychosomatische fysiotherapie worden gezien, en die ik vanuit yoga met een holistische visie benader. Ontspanningstherapie, ademtherapie en yogaoefeningen zet ik regelmatig in bij de behandeling. Maar jou bewegen naar een levensstijl die jou helpt vind ik het allerleukst om te doen.

Reviews

“De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.”

Ik vind dat je die lessen erg prettig geeft, je vertelt graag over de (spirituele, fysieke) achtergrond van de yoga, maar op een nuchtere manier. De sfeer is ontspannen, gezellig en persoonlijk.

Jonna

“Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.”

Ik vind je les heel fijn. Ik vind het ritme van de les heel fijn. Ik vind je stem heel prettig en helend. Ik kijk er echt naar uit om je stem te horen! 🙂 Wat ik ook heel fijn vind, is de voorspelbaarheid van de woorden die je gebruikt.

Ik ervaar nog altijd jouw les als een cadeau aan mijzelf.

Lara

“Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.”

Van yoga word ik blij. Mijn lijf en geest voelen zich beter door yoga. Yoga geeft mij energie, kracht en ontspanning tegelijk. Het zorgt voor balans. De les is een rustpunt in mijn week.

Jouw lessen vind ik fijn door de opbouw, de structuur, waardoor alles aanbod komt. Ik vind het fijn dat ik na bijna 10 jaar bij jou nog steeds mezelf soms in een houding tegenkom waarin ik nog niet eerder ben geweest. Je hebt een fijne, rustige stem, zonder dat het sloom of traag wordt. Er klinkt ook wat vrolijkheid in door. Je kan merken dat je veel kennis hebt en beantwoord altijd alle vragen heel nadenkend en volledig. Ik vind het heel prettig dat er in de les geen prestatiedruk is. Als je been niet verder wil, dan geeft dat niet. En als je een houding net iets anders doet, dan is dat ook niet erg. En je geeft soms ook alternatieven. Ondertussen kun je wel je grenzen verkennen en verleggen en geef je genoeg aanwijzingen om het “goed” te doen. Dat is goed in evenwicht.

Evenwicht en balans zijn wel echt woorden die niet alleen bij yoga, naar ook bij jouw yogales passen.

Oh ja, ook de thee na afloop vind ik een pluspunt!

Carolien

“De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. “

Ik ben, jaren geleden, begonnen met yoga omdat ik beter wilde ontspannen. Gaandeweg ontdekte ik dat het meer is dan alleen ontspannen: ik word me bewust van spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Yoga helpt me om soepel te blijven en, nu ik ouder word, helpt yoga ook om beter mijn evenwicht te kunnen bewaren. Een fysiotherapeut merkte onlangs op dat ik ‘lichaamsbewustzijn’ heb. Daarmee bedoelde ze dat ik voel hoe ik spieren kan aanspannen en loslaten. Dat heb ik op yoga geleerd. Maar het gaat verder: ik leer ook om als een oefening zwaar is of pijn doet, met mijn aandacht daar naartoe te gaan, en dan merk ik dat het zachter wordt. Dat is een manier van omgaan met pijn die ook helpt bij andere pijnlijke dingen in het leven.
De lessen bij jou vind ik fijn omdat je alles en iedereen met een glimlach verwelkomt. Alles mag er zijn, en dat helpt mij ook weer om met een meer accepterende houding (jouw woord daarvoor is: tevredenheid) in het leven te staan. Zo heeft yoga niet alleen een fysieke, maar ook een mentale uitwerking.
Ik vind de video’s heel fijn. Ik neem deel aan de rustige lessen, een video van een meer uitdagende les geeft me de mogelijkheid meer uitdagende oefeningen uit te proberen, maar ik kan ze ook laten als ik ze te zwaar vind.
Op dit moment is het doen van yoga een voorwaarde om de toenemende stijfheid in mijn rug te kunnen hanteren. Dus ik ga graag nog even door!

Marieke

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je maakt een afspraak door mij te bellen, te whatsappen of te mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Afhankelijk van je vraag of klacht werk ik met consulten van een half uur of een uur. Voor de intake ruim ik wat meer tijd voor je in. Hiervoor hanger ik de volgende tarieven:

  • Intake € 35
  • Behandeling 1/2 uur € 35
  • Behandeling 1 uur € 70

De eerste afspraak is altijd een intake gecombineerd met een behandeling van 1/2 of een heel uur.

Fysiotherapie en de zorgverzekering

Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je de behandeling rechtstreeks aan mij betaald. Ik stuur je hiervoor een factuur via e-mail. Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en de zorgvraag die je hebt kun je deze bij je verzekeraar declareren.

Bij een aanvullende verzekering krijg je doorgaans ongeveer 50-80% terug. Ook kan het zijn dat je een verwijzing nodig hebt. Wil je hier mee informatie over dan kun je contact opnemen met je verzekering.

Aangesloten bij