Hardlopen met plezier, zonder blessures!

Wil jij met plezier gaan hardlopen? Of het plezier in hardlopen weer terugvinden? Dit is je kans. Op woensdagochtend 30 augustus en zaterdagochtend 2 september starten onder leiding van Noortje weer twee nieuwe clinics hardlopen.

Noortje is een ervaren hardloopster die voor een marathon haar hand niet omdraait. Ze heeft veel ervaring met het geven van hardlooptrainingen. Het allerleukst vindt ze om onervaren lopers aan het lopen te krijgen. Zij zorgt ervoor dat jij in 8 weken 5 km. Dat is een rondje Maarsseveen!

Samen zorgen we ervoor dat je het hardlopen veilig opbouwt. We gebruiken een loopschema waar je ook thuis mee aan de slag kan. En geloof het of niet, maar na afloop van deze cursus loop jij dus 5 km. Voor wie dat wil sluiten we de cursus af met een echte wedstrijdloop rond de Maarseveense Plas. Maar je rondetijd voor jezelf mag natuurlijk ook ; )

Wil jij je weer fitter voelen?
Vol energie en met een opgeruimd hoofd?
Begin met hardlopen!

Is hardlopen iets voor jou?

Uit een groot aantal onderzoeken is gebleken dat hardlopen de fitheid verbetert, de gezondheid bevordert en de kans op hart- en vaatziekten, kanker, obesitas, invaliditeit, diabetes, depressie en angst verkleint. Daarnaast zorgt hardlopen ook voor een betere hersenfunctie. Het is ook nog eens goedkoop, meer dan een paar schoenen heb je niet nodig. Rennen kan je overal. Je bent niet afhankelijk van openingstijden, materiaal of teamgenoten. Al is samen rennen wel motiverend en gezellig.

Voor mij is hardlopen ook een gevoel van vrijheid en blijdschap. En in verschillende periodes in mijn leven heb ik dit met heel veel plezier gedaan. Maar ik heb ook alle fouten gemaakt die je kan maken bij het beginnen met hardlopen, geloof me! Mijn lichaam is erg tolerant, dus toen ik begin 20 was kon ik het mij veroorloven om ongetraind de Van Dam tot Dam loop mee te doen. En uit te lopen. Ruim 16km.

Maar naarmate ik ouder werd, en naar een lange tijd de hardloopschoenen weer aantrok, ging dat niet meer ongestraft. Hielspoor, achillespeesblessure, ITB syndroom en een door bevallingen aangedane bekkenbodem, ik heb het allemaal gehad. Te snel teveel willen doen. Als je rustig opbouwt dan zijn heel veel klachten te voorkomen. Ook als jij het type “liever lui dan moe” bent, dan is rustig opbouwen het antwoord op uiteindelijk met plezier een rondje rennen.

Noortje en ik helpen je hardlopen veilig op te bouwen, zodat jij straks vrij kan rennen.

Dit zeggen anderen

“Jullie zijn toppers dank jullie wel!!”

Ik heb met de hardloopclinic meegedaan in april en het is mij gelukt om het doel te halen van 5 km. Dit hoeft natuurlijk niet, je loopt hoever je kan en zover je er plezier in hebt. Het heeft mij veel plezier gebracht met een groep te lopen en door de positieve motivatie van Mirelle en Noor kreeg ik er veel plezier in. Ik ben erg goed begeleidt. Als je klachten hebt kan je dit ook bespreekbaar maken en er wordt zeker meegedacht. Ik doe ook zeker mee met de volgende clinic! Jullie zijn toppers dank jullie wel!!

Marion

“De begeleiding is echt fantastisch”

Wat ben ik blij dat ik ja heb gezegd tegen deze hardlooptraining. De begeleiding is echt fantastisch. Het maakt niet uit hoe je startconditie is. Noor weet bij iedereen steeds weer de juiste ontspannen toon te treffen. Zonder druk uit te oefenen weet ze de motivatie en het enthousiasme er in te houden. En Mirelle is als fysiotherapeut paraat met advies en behandeling als het lichaam toch een beetje sputtert. Of gewoon voor een ontspannen massage na een training. Ik kan echt iedereen deze training aanraden.

Monique

Ook met plezier en zonder blessures hardlopen? Meld je aan!

Wat bieden we aan?

De lessen duren 1,5 uur. We starten, weer of geen weer, vanuit het Natuur en Gezondheidcentrum in Maarssen. Daar kan je je spullen veilig achterlaten en is ook een omkleed ruimte en toilet aanwezig. We beginnen op de Tuinbouwweg en gaandeweg breiden we het hardloopgebied uit. Gedurende de cursus heb je 2 keer een individuele afspraak van een half uur. Deze afspraak kan je gebruiken als check, of de opbouw goed gaat. Of, als alles naar tevredenheid verloopt, voor een sportmassage.

Wat kan je verwachten

  • Een super enthousiaste trainer die je ook door de moeilijke perioden loodst
  • Deskundige begeleiding zodat je weet wat je moet doen als je ergens een pijntje voelt
  • Een whatsapp-groep met je medelopers waarin je elkaar kan motiveren, en anders doet Noortje dat wel
  • 8 weken lekker buiten bezig op woensdag- en zaterdagochtend van 9:00 tot 10:30
  • start op woensdagochtend 30 augustus en zaterdag 2 september
  • 2x een gratis check bij de fysio of een sportmassage
  • En heel veel plezier!

Dit hele pakkt krijg je voor slechts  € 130!

Nodig: hardloopschoenen

Data woensdag

30 augustus, 6, 13, 20, 27september, 4, 11, 25 oktober

Data zaterdag

2, 9, 16, 23, 30 september, 7, 14, 28 oktober

Ben je al een loper en wil van 5 naar 10 km? Stuur mij een bericht. Bij voldoende belangstelling maken we daar een groep voor!

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je meldt je aan voor dit programma via de button hierboven, maar je mag mij ook direct bellen, whatsappen of mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur.

Aangesloten bij