Natuurlijk ademen

We doen het allemaal zonder daar over na te denken. Ademen. Kan niet mis gaan zou je misschien denken. Maar we kennen allemaal het moment dat iemand tegen je zei: “adem in, adem uit”. Of misschien zeg je dat zelf wel eens. Met een goede reden. Want hoe je ademt heeft invloed op hoe je je voelt. En hoe je je voelt heeft invloed op hoe je ademt.

Als er iets spannends gebeurt dan ga je oppervlakkiger en sneller ademen. Handig, want dan kunnen je spieren snel van zuurstof worden voorzien zodat je kan vluchten of vechten. En als je helemaal ontspannen bent dan adem je kalm en diep zodat je je hart, je spijsvertering en alles wat er rondgepompt wordt in je lichaam optimaal ondersteund. We zijn zo gemaakt dat we de manier van ademen optimaal kunnen aanpassen aan wat er op dat moment van ons gevraagd wordt. Geweldig toch?

Jammergenoeg gaat dat wisselen van angst en stress naar volledig relaxt niet altijd meer vanzelf. Bijvoorbeeld omdat je een langere tijd angst of stress hebt ervaren en dat je automatische piloot is geworden. Of je hebt jezelf ongemerkt een bepaald adempatroon aangeleerd. En omdat je je voelt zoals je ademt houdt je daarmee onbedoeld stress of angst in stand. Hyperventilatie is daar een voorbeeld van. Het goede nieuws is dat je je natuurlijke manier van ademen weer terug kan vinden. Een reset dus. Dat vraagt wel wat geduld en oefenen, maar daar krijg je veel terug!

Wil jij van het gejaagde en gespannen gevoel af?
Je weer vitaal en vol energie voelen?
Ontdek wat natuurlijke ademen voor jou kan doen!

Ademtherapie Maarssen

Hierbij kan ik je helpen. In yoga heb ik jarenlang ervaring opgedaan met het werken met de adem. Door zelf te oefenen en les te krijgen, nog steeds, maar vooral door anderen hierin te begeleiden. Door nieuwsgierig te blijven en andere invalshoeken te blijven onderzoeken, zoals de verbonden adem, Buteyko en Wim Hof, weet ik dat er niet één methode is die altijd voor iedereen werkt. Maar dat ieder mens, op ieder moment, weer iets anders nodig heeft. Deze kennis en ervaring zet ik als fysiotherapeut in om onderbouwd en op maat het natuurlijk adempatroon weer te herstellen.

De ene keer is het effect van ademoefeningen meer emotioneel of mentaal, de ander keer meer fysiek. Maar effect is er altijd. Yogi’s kennen de kracht van de adem al eeuwenlang. En ik vind het superleuk om in een tijd te leven waarin door wetenschappelijk onderzoek steeds meer duidelijk wordt waarom dit zo is.

Ook je natuurlijk adempatroon terugvinden? Ik help je graag!

Programma natuurlijk ademen

Er is geen quick fix voor het terugvinden van je natuurlijk adempatroon. Dat komt omdat je onbewust gedrag wil veranderen, en dat vraagt geduld, liefde, discipline. En het is iets dat je zelf doet, daarvoor hoef ik je niet maandenlang wekelijks in mijn praktijk te zien. Zonde van jouw tijd en geld. Maar intensieve begeleiding hebben de meeste mensen wel nodig. Vergelijk het met stoppen met roken of een dieet volgen, dat doe je ook niet zomaar van de ene op de andere dag.

We weten dat het tijd nodig heeft om nieuwe paden in de hersenen aan te leggen waarmee onbewust gedrag veranderd kan worden. Hoe lang, daarover verschillen de inzichten, maar dat ligt ergens tussen de 6 en 12 weken. We weten ook dat het tijd nodig heeft voordat weefsels en fysiologie zich hebben aangepast. Want ja, voor ademen heb je ook gewoon spieren nodig. En door anders te gaan ademen verandert de uitwisseling van zuurstof en andere gassen en daar moet je aan wennen. Je kan al snel verandering merken, maar de echte resultaten daarvan merk je ook na ongeveer 12 weken.

Ik heb een programma voor je opgesteld waarin ik je 12 weken lang volg en begeleid. Deels op afstand, zodat je niet steeds naar de praktijk hoeft te komen. Maar wel met een duidelijke vinger aan de pols om jou bij de les te houden. Bij aanvang bekijken we samen welke stappen voor jou nodig zijn om je natuurlijk adempatroon weer terug te vinden. Je krijgt de beschikking over audio-opnames, en soms video, om het oefenen makkelijker te maken. Zodat jij weer gaat ademen op een manier die jou helpt.

Wat kan je verwachten

  • Intake en instructie oefenprogramma 1 uur t.w.v. €65
  • Check up na 1 week, na 1 maand en afsluiting 3 uur t.w.v. €210
  • Instructieprogramma op papier
  • Instructieprogramma op soundcloud
  • Dagboek om het oefenen in bij te houden
  • Wekelijks contact per whatsapp, email of telefoon voor kort overleg

Ik help je de ademoefeningen goed uit te voeren. dat is echt wat anders dan een filmpje op internet erbij pakken. We doen het samen en ik houd je scherp. de instructies die je meekrijgt zijn persoonlijk, toegespitst op at jij nodig hebt.

Naast de oefeningen goed doen is het ook belangrijk dat je de oefeningen regelmatig blijft doen. En dat is misschien wel het lastigste van alles. Ik help je met het opbouwen van een routine. Door dit programma 12 weken te doorlopen slijt het als het ware in. Je hebt dan een nieuwe gewoonte ontwikkeld waar je je leven lang mee door kan gaan.

Pakketprijs 12 weken begeleiding € 195

Praktische informatie

De praktijk ligt aan de rand van Maarssen en is bijvoorbeeld vanuit Maarssenbroek, Maarssen Dorp, Tienhoven, Oud Zuilen en Op Buuren makkelijk te bereiken.

Je meldt je aan voor dit programma via de button hierboven, maar je mag mij ook direct bellen, whatsappen of mailen. Als je mij niet direct te pakken krijgt, bijvoorbeeld omdat ik in behandeling ben of lesgeef, dan neem ik vaak dezelfde dag contact met je op, maar op werkdagen in ieder geval binnen 24 uur. Afspraken in de praktijk maak ik in principe op woensdag en donderdag van 9:00 tot 17:00 uur. Afspraken via Zoom zijn ook op andere dagen en tijden mogelijk.

Fysiotherapie via de verzekering

In sommige gevallen kan je een deel van dit programma declareren bij je verzekering. Heb je hier vragen over neem dan contact met mij op.

Aangesloten bij